e-neaionia

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Νέας Ιωνίας

Για τρίτο 24ωρο παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση αρκετές περιοχές της Νέας Ιωνίας, σε σημεία που υπέστη βλάβες το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και τα συνεργεία αποκατάστασης δεν έχουν ακόμη πρόσβαση ή σε σημεία που τα προβλήματα έχουν προκληθεί από πτώση δέντρων.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έριξε πολλά δέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν βλάβες στα καλώδια, εξήγησε ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών, Κώστας Μανιάτης. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα -τόνισε- είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει». Όπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλα τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

«Ο κύριος όγκος των προβλημάτων έχει αποκατασταθεί. Είναι περίπου 20 – 25 περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Τα ζητήματα εντοπίζονται πλέον σε Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσος, Εκάλη».