Χωρίς προαύλιο για παιχνίδι τα παιδιά σε Παιδικό σταθμό στη Νέα Ιωνία

Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών στη Νέα Ιωνία προκαλεί η κατάσταση στο προαύλιο του 2ου Παιδικού Σταθμού της πόλης.

Φθορές στο προαύλιο για παιχνίδι που έχει ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Νέα Ιωνία
Φθορές στο προαύλιο για παιχνίδι που έχει ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Νέα Ιωνία

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κοινοποίησαν οι γονείς το δάπεδο στο προαύλιο έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλές για να παίξουν εκεί τα παιδιά. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Εδώ και πάνω από 1 μήνα η κατάσταση της αυλής του 2ου παιδικού σταθμού Νέας Ιωνίας είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες (ξεχαρβαλωμένο δάπεδο και απαγόρευση χρήσης του παιχνιδιού)…

Έτσι, μαζί με τα παιδιά του α’ βρεφικού τμήματος που στεγάζεται στον α’ όροφο και δεν έχουν εξωτερικό χώρο από την αρχή της χρονιάς, τώρα και τα παιδιά των 2 νηπιακών τμημάτων του ισογείου μένουν κλεισμένα όλη τη μέρα μέσα στις αίθουσες, δεν έχουν αυλή, διατρέχουν κίνδυνο να χτυπήσουν όταν έρχονται και φεύγουν με τους γονείς τους και περνάνε από τον ακατάλληλο αυτό χώρο.

Παρά τις διαμαρτυρίες μας στη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ και τη δημοτική αρχή, οι εβδομάδες περνούν και τίποτα δε γίνεται! Αντίθετα, πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο και μετά πίσω στην περιφέρεια που δεν έχει πληρώσει τον εργολάβο και άφησε στη μέση τις εργασίες…
Κι όλα αυτά στον σταθμό που το καλοκαίρι έκλεισε νωρίτερα και το φθινόπωρο καθυστέρησε την έναρξή του για να γίνουν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης.

Δεν ανεχόμαστε άλλο οι ανάγκες των παιδιών μας να ζυγίζονται ως κόστος που δε συμφέρει τους προϋπολογισμούς. Έχουμε πληρώσει για τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας πολλές φορές και πολλά χρήματα μέσα από τη φορολογία μας (voucher), τα δημοτικά τέλη, τις ασφαλιστικές εισφορές! Και ζητάμε τα αυτονόητα: Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ να αποκαταστήσουν ΤΩΡΑ την αυλή του 2ου παιδικού σταθμού!