Χρήστος Κανλής: O Όμιλος Μήτση ζήτησε άρση απαλλοτρίωσης στο χώρο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ

Περίεργη καταγγελία από τον επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” και υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Κανλή, που αναφέρει ότι ο Όμιλος Μήτση (η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων) διεκδικεί άρση της απαλλοτρίωσης χώρου στον Περισσό, που χαρακτηρίστηκε ως χώρος για ανέγερση σχολείων. Πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο της ΕΡΙΟΤΕΚ.

Ο Χρήστος Κανλής στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Κάτοικοι και δημότες της Νέας Ιωνίας,

Η Νέα Ιωνία το 2023 είναι μια μεγάλη πόλη με αντίστοιχα μεγάλες ανάγκες για σύγχρονα σχολικά κτίρια κάθε βαθμίδας.

Η ανέγερση σχολικών κτιρίων είναι απαίτηση για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή.

Από το 2004 ο χώρος της πρώην “ΕΡΙΟΤΕΚ” στον Περισσό έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Παρά τις προσφυγές των συμφερόντων Μήτση ο χώρος έχει παραμείνει χαρακτηρισμένος για ανέγερση νεόκτιστων σχολείων με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (τελευταία απόφαση το 2018). Η απαλλοτριώση γίνεται από την πρώην ΟΣΚ και νυν ΚΤΥΠ και δεν προχωρούσε λόγω των δικαστικών διαδικασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Από το 2019 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου, όχι μόνο δεν προχώρησε το θέμα της απαλλοτρίωσης του χώρου για να υποδεχτεί νέα σχολικά κτίρια αλλά απέκρυψε από τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις, ότι οι επιχειρηματίες εδώ και 6 μήνες έχουν καταθέσει νέο αίτημα για άρση απαλλοτρίωσης του χώρου που είναι χαρακτηρισμένος ως σχολικός.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αφού η κ. Δήμαρχος, μετά το αίτημα άρσης απαλλοτρίωσης από τους επιχειρηματίες :

–Το αποκρύπτει από το Δημοτικό Συμβούλιο, μη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

–Δέχεται δωρεά από εταιρεία των επιχειρηματιών που αφορά εξοπλισμό παιδικής χαράς για το Παναιτώλιο της Αλσούπολης, μετά τον ξεσηκωμό των κατοίκων της περιοχής για το ξήλωμα της, από τη δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου φαίνεται να υιοθετεί πρακτικές ανάλογες με τη μεθόδευση για την αγορά με 2,4 εκ. ευρώ του χώρου της πρώην ΑΛΤΕΚ στην Αλσούπολη, για την μετεγκατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου από το δημοτικό στάδιο.

Τότε “ξέχασε” στο πρωτόκολλο του Δήμου κατατεθημένο φάκελο της πρώην δημοτικής αρχής για αγορά οικοπέδου στις Αχαρνές κόστους 640.000 ευρώ. Ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Αλσούπολης τερμάτισε τα παράλογα και ασύμφορα σχέδια της.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτούς τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής της κ. Θωμαΐδου είναι πολλά. Η σύνδεση της με τα συμφέροντα που θέλουν ο χώρος της “ΕΡΙΟΤΕΚ” να μη γίνει σχολεία είναι ξεκάθαρος και απροκάλυπτος.

Η παράταξή μας “ΕΝΟΤΗΤΑ για τη Νέα Ιωνία” ζητά:

Έκτακτη και άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ακόμα και με χρήση του διαδικτύου, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να υπάρξει δέσμευση της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, για υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του χώρου της “ΕΡΙΟΤΕΚ” για την οικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων προς χρήση των παιδιών της Νέας Ιωνίας.

Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους της Νέας Ιωνίας να ανατρέψουν στην πράξη τα συμφέροντα που θέλουν να στερήσουν από τα παιδιά μας πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου παιδεία και όσους τους εξυπηρετούν.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ “ΕΡΙΟΤΕΚ” ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Ν. Ιωνία 03-08-2023