Χρήστος Κανλής: Το όραμά μου για μία Νέα Ιωνία με ρίζες αλλά και προοπτικές ανάπτυξης

Το σχέδιό του για τη Νέα Ιωνία και την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε επίσημα στα μέσα Ιουλίου ο Χρήστος Κανλής, ως νέος επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”.

“Η Νέα Ιωνία πρέπει να είναι μια πόλη που θα στηρίζετε στην Μικρασιατική Παράδοση και ταυτόχρονα πρέπει να γίνει μια πόλη Ευρωπαϊκή, Σύγχρονη και Λειτουργική¨. 

Αναλύοντας τους στόχους του προγράμματός του και της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” είπε:

Καθαριότητα-Ανακύκλωση-Καθημερινότητα: Είναι πολύ βασικό μέσα από την ανακύκλωση να πετύχουμε περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα. Δηλαδή, το 2023, δεν μπορεί να μην έχουμε ανακύκλωση στην πηγή. Πολύ σημαντικό κομμάτι για τη λειτουργία της καθαριότητας είναι η μεταστέγαση του στόλου των απορριμματοφόρων.

Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, παιδικές χαρές:  Υπάρχουν άπειρες μορφές χρηματοδότησης για να πετύχουμε λειτουργικές πλατείες, λειτουργική πόλη, τις οποίες, δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αγνόησε όλη αυτή την τετραετία.

Για τον Αθλητισμό, δεσμευόμαστε, ότι στο Δημοτικό Στάδιο θα δημιουργηθεί ένα υπερκέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού. Είχαμε ξεκινήσει διαδικασίες με την τότε Διοίκηση της Περιφέρειας, πέριξ του Δημοτικού Σταδίου να δημιουργηθεί κολυμβητήριο, το οποίο θα εκμεταλλευτεί το κομμάτι της Γεωθερμίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για εμάς.
Όταν βρισκόμαστε σε μία έντονη οικονομική ύφεση, όταν αυτή τη στιγμή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας, που απαριθμεί, για παράδειγμα, 4 Κ.Α.Π.Η., που έχει μόνον έναν φυσικοθεραπευτή, όταν 4 Κ.Α.Π.Η. λειτουργούν μόνον με 4 άτομα, αυτή τη στιγμή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται υπό διάλυση.

Στο κομμάτι των μεγάλων έργων: Το Ο.Τ. 150, σχεδιάστηκε και, τελικά, ξεκίνησε να υλοποιείται. Χρηματοδοτήθηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και οι εργολάβοι έπιασαν δουλειά μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Και ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο, ένα έργο ζωής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Η πεζογέφυρα «Παναγούλη». Ένα διαχρονικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο πραγματικά πήρε «σάρκα και οστά» την τελευταία δημαρχιακή θητεία 2015-2019. Ξεκίνησαν τα έργα, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, έγιναν οι μελέτες, βγήκαν οι χρηματοδοτήσεις.

Αντιπλημμυρικά Περισσού και αντιπλημμυρικά διάσπαρτα στη Νέα Ιωνία:
Συνέβη πάλι ακριβώς το ίδιο πράγμα. 2015-2019 έγιναν οι μελέτες, έγιναν οι κατάλληλες συμφωνίες με την Περιφέρεια για τις χρηματοδοτήσεις και οι εργολάβοι ξεκίνησαν δουλειά.
Αλλά όλα αυτά τα έργα, αυτή τη στιγμή, το 2023, και τα τρία βρίσκονται υπό καθεστώς διάλυσης.

Η Νέα Ιωνία έχει χάσει συνολικά πάνω από 20 εκ. ευρώ. Αλλά δεν είναι μόνον τα χρήματα, τα οποία έχουν χαθεί. Έχει χαθεί και πολύτιμος χρόνος για την πόλη. Και αν κοιτάξετε εδώ παραέξω, που είμαστε ακριβώς στο Ο.Τ. 150, η Νέα Ιωνία, από εκεί που είχε έναν χώρο στάθμευσης και θα μπορούσε μέχρι σήμερα να έχει ένα ολοκληρωμένο πάρκινγκ με υπέργειο χώρο πρασίνου, αυτή τη στιγμή έχει μία γούβα. Και αυτό δεσμευόμαστε ότι θα λυθεί. Γιατί εμείς είμαστε αυτοί, οι οποίοι το οραματιστήκαμε.

Ο κος Κανλής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον δήμο λέγοντας:

¨Αυτή τη στιγμή η Νέα Ιωνία αντιμετωπίζει μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση, μια κατάσταση προβληματική, επιτρέψτε μου να πω, μια κατάσταση έλλειψης δημοκρατίας και μια κατάσταση υποβάθμισης των θεσμών.
Όλοι καταλαβαίνουν την πολύ άσχημη κατάσταση, η οποία επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Και αυτό το έλλειμα δημοκρατίας, αυτή η εμμονή της Δημοτικής Αρχής να μη δίνει απαντήσεις, δημιουργεί και προβληματικές αποφάσεις για την καθημερινή ζωή της πόλης.

Όταν μια Δημοτική Αρχή υποβαθμίζει τον σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης, τότε να ξέρετε ότι ουσιαστικά αρνείται τον έλεγχο. Και όταν αρνείσαι τον έλεγχο υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία κρύβονται από πίσω. Αυτά πρέπει να αλλάξουν¨.