Χιόνι στα βόρεια προάστια- Έφτασε στην Αθήνα η κακοκαιρία

Έφτασε στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το πρωί της Κυριακής η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”. Ήδη σε Πεντέλη, Κηφισιά, Πάρνηθα και Θρακομακεδόνες το χιόνι έχει καλύψει τους δρόμους, τα αυτοκίνητα και τις στέγες των σπιτιών, ενώ χιονόπτωση έχει ξεκινήσει και σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Βίλια και Άγιο Στέφανο.

«Αυτήν την στιγμή η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα πυκνή στην Παλαιά Πεντέλη, ενώ χιονίζει έντονα και στα υψώματα της Νέας Πεντέλης και τον Μελίσσιων. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και όλα τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους. Κάνουμε έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις ώστε να γίνει ευκολότερο το έργο των συνεργείων προκειμένου να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο», είπε η Δήμαρχος της Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μηχανήματα του Δήμου Πεντέλης έριχναν αλάτι σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο χιονιάς αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Διακοπή κυκλοφορίας και στα βόρεια προάστια

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι Αρχές διέκοψαν νωρίτερα την κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του ΓΣΝΑ 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.
Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο
Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα προς Άγιο Μερκούριο.
Στην παλαιά Εθνικό οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Νομού Αττικής με τον Νομό Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).