Χαλάνδρι: “Στα φτερά της πεταλούδας” – Μουσικό ταξίδι σε μελωδίες του Νίκου Κυπουργού

Στο Χαλάνδρι σε ένα μελωδικό ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού προσκαλεί το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του Νίκου Κυπουργού υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη. Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός, ενώ τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Από τη συμβολή του στη θρυλική Λιλιπούπολη ως την ογκώδη του παραγωγή για το θέατρο και τον κινηματογράφο και τις σημαντικές δουλειές του για το μουσικό θέατρο, το έργο του Νίκου Κυπουργού δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς επιτυγχάνει τον σπάνιο άθλο να γεφυρώνει τη μουσική ευφυΐα, την ευρηματικότητα και την υψηλή αισθητική με την απήχηση σε ένα ευρύτατο ακροατήριο όλων των ηλικιών.

Η συστηματική συνεργασία του, τα τελευταία χρόνια, με τον εξίσου διακεκριμένο συνθέτη και σκηνοθέτη  Θοδωρή Αμπαζή, δείγμα της οποίας αποτελεί η πρόσφατη επιτυχία της Εναλλακτικής Σκηνής “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει”, καθώς και η συμμετοχή στο εγχείρημα της συγγραφέως Μαρίας Παπαγιάννη (υποψήφιας για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για το 2022) και του καταξιωμένου ηθοποιού Μανώλη Μαυροματάκη εγγυώνται μια αξέχαστη περιήγηση στον γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία μουσικό κόσμο του σημαντικού δημιουργού.

Μουσικές από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι Rom, Aenigma est, Ο δραπέτης κ.ά.), τον περίφημο κύκλο τραγουδιών Τα μυστικά του κήπου καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα (Silent Woman, Αναφορά στον Μόραλη, Parade) απαρτίζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τους ακροατές της συναυλίας στο χθες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση.

Ξεναγός στο ταξίδι αυτό αναλαμβάνει η δραστήρια και πολυσχιδής Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου που, υπό τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κώστα Ιωαννίδη.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ) ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ  www.viva.gr 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου