Χαλάνδρι: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς – Φθορές σε περιπολικό και τραυματισμοί

Σκηνές απείρου κάλλους, εκτυλίχθηκαν στο Χαλάνδρι όταν Ρομά (από τον εκεί καταυλισμό) επιτέθηκαν σε ένα περιπολικό όχημα, και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό στο χέρι

Μάλιστα η ένταση ήταν τόση που οι αστυνομικοί έφυγαν για να σωθούν ενώ χρειάστηκε ισχυρή ενίσχυση για να μην τους λεηλατήσουν το περιπολικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οχήματα των αρχών είχαν λάβει σήματα ενός ενδεχόμενου προβλήματος στην εν λόγω περιοχή, και ενώ προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, δέχθηκαν επίθεση από… “άγνωστα” άτομα.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης και εγκατέλειψαν το όχημα προκειμένου να λάβουν θέσεις κάλυψης.

Έπειτα από κλήση ενισχυτικών δυνάμεων, άλλες μονάδες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το περιπολικό υπέστη μικρές υλικές ζημιές από τη ρίψη αντικειμένων, ενώ ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι. Ευτυχώς, ο τραυματισμός αυτός δεν απαιτούσε νοσηλεία όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν το όχημα και να το μετακινήσουν σε ασφαλές σημείο.

Για τα σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά στο ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι,  συνελήφθησαν τρεις Ρομά. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διαταραξη, βία κατά υπαλλήλων και εξυβριση.