Χαλάνδρι: Ημερίδα για κυκλική διαχείριση τροφίμων και αξιοποίηση υπολειμμάτων

Στο Χαλάνδρι, η Μoνάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφών & Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων του Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνει την ημερίδα «Πρόληψη και μείωση τροφικών αποβλήτων», στο πλαίσιο του 3ου συνεδρίου Retaste στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης παραγωγής, διαχείρισης και αναδιανομής τροφικών πόρων στον Δήμο, που γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 – FOODRUS*, ενώ θα αναδειχθούν και τα αποτελέσματα εφαρμογής καλών πρακτικών που προτείνουν οι εταίροι του προγράμματος.

Το συνέδριο Retaste 2023 (Rethinkfoodresources, lossesandwaste) εξετάζει την κυκλική διαχείριση των τροφίμων, από το στάδιο της παραγωγής έως την κατανάλωση. Η θεματολογία εκτείνεται από τις καινοτόμες αγροτικές τεχνολογίες έως την ενεργειακή αξιοποίηση των τροφικών αποβλήτων. Το συνέδριο έχει υβριδική μορφή.

Η ημερίδα του Δήμου Χαλανδρίου θα διεξαχθεί από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., στις 29 Σεπτεμβρίου 2023,στα ελληνικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να είναι δια ζώσης ή απομακρυσμένα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απομακρυσμένη ή δια ζώσης συμμετοχή, στο foodsave@halandri.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το email τους και, προαιρετικά, την ιδιότητα τους.


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

* An innovative collaborative circular food system to reduce food waste and losses in the agri-food chain