Χαλάνδρι: Ο Χρήστος Λεοντής γιορτάζει 60 χρόνια τραγούδια με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Μία ιδιαίτερη βραδιά υπόσχονται ο Χρήστος Λεοντής και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Χαλάνδρι, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Χρήστος Λεοντής με το Μίλτο Πασχαλίδη

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης παρουσιάζει μια συναυλία – γιορτή, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων του στην ελληνική δισκογραφία, με δεκαμελή ορχήστρα που διευθύνει ο ίδιος και κεντρικό ερμηνευτή τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Οι δυο τους στην αρχή του καλοκαιριού ξεκίνησαν μια νέα δισκογραφική δουλειά, που περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια του Χρήστου Λεοντή σε νέες εκτελέσεις.

Στιγμιότυπο από παλιότερη συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μουσικής τους σύμπραξης είναι η νέα ερμηνεία του τραγουδιού «Μια φορά κι έναν καιρό», σε μουσική Χρήστου Λεοντή και στίχους Μήτσου Ευθυμιάδη.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά, και περιέχεται στον δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Παραστάσεις». Τώρα ξεκινά έναν νέο κύκλο ζωής με καινούργια ερμηνεία και νέα ενορχήστρωση.

Το ολοκληρωμένο νέο άλμπουμ με τα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή και τις ερμηνείες του Μίλτου Πασχαλίδη θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και θα έχει τίτλο «Ήθελα κάτι να σου πω».

Η βραδιά της Δευτέρας στο Χαλάνδρι έχει ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023.