Φόνος στο Ψυχικό: Συνελήφθη πρόσωπο – κλειδί για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

Μία σύλληψη τη νύχτα για το φόνο στο Ψυχικό

Στην προσαγωγή ενός βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη οδήγησε η ανάλυση του κινητού του 54χρονου θύματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές, ελληνικής καταγωγής.

Ο ύποπτος έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», ο εν λόγω άνδρας θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση και ενδεχομένως θα είναι αυτός που θα ξετυλίξει το κουβάρι, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα γύρω από την εκτέλεση του τοπογράφου, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα σε αυτοκίνητο που είχε δανειστεί την Τρίτη, 2 Ιουνίου, στο Ψυχικό.

Φύλλο και φτερό το κινητό του τοπογράφου

Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής, 6 Ιουλίου, έγινε γνωστό πως στο κινητό τηλέφωνο του 54χρονου τοπογράφου είχαν βρεθεί απειλητικά μηνύματα, από συγκεκριμένα πρόσωπα. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην προσαγωγή του προαναφερόμενου ατόμου, όμως τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεχιστεί η εξονυχιστική έρευνα, ώστε να αποκτήσουν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο της συσκευής.

«Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι εάν αυτές οι απειλές σχετίζονται με τη δολοφονία», όπως δήλωσε αξιωματικός της Ασφάλειας που έχει στρέψει το βλέμμα του προς το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος και σε τυχόν ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, «στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν φτάσει πληροφορίες και για μια δημόσια απειλή σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου η οποία έγινε στη Μύκονο πριν από λίγο καιρό από συγκεκριμένο πρόσωπο». Όπως είναι φυσικό το άτομο αυτό είναι πολύ πιθανό να κληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσει στις αρχές.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες – Παίρνουν καταθέσεις

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ παίρνουν και καταθέσεις. Μέχρι αυτή την ώρα, περίπου 15 άτομα, εννέα από την Αθήνα και έξι από τη Μύκονο, έχουν περιγράψει όσα γνώριζαν για το θύμα της δολοφονικής επίθεσης. «Δεν γνωρίζω τα επαγγελματικά του με λεπτομέρεια. Ξέρω όμως ότι ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλους στο νησί. Ήταν προσιτός και πάντοτε ήθελε να κερνάει τους φίλους του και τους γνωστούς του» φέρεται να έχει πει ένας από τους ανθρώπους που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας στην επίσημη κατάθεση δεν κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο ο επιχειρηματίας να ήταν σε κόντρα. Σε πληροφοριακό επίπεδο αρκετοί έχουν μιλήσει για συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο το θύμα ήταν σε αντιπαράθεση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σε βάρος του κάποιο χειροπιαστό στοιχείο.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό του ψυχρού εκτελεστή οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μελετούν τα βίντεο από την περιοχή, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης, ο δράστης «χάνεται» από τα μάτια τους και θεωρούν, πολύ πιθανό, το σκούρο σκούτερ που χρησιμοποίησε να φέρει πλέον την κανονική του πινακίδα και να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας.

Πηγή: Zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: