Φρενίτιδα για τους Coldplay στο ΟΑΚΑ: Τρελές τιμές για το πολυπόθητο εισιτήριο

Από το Μαρούσι και το ΟΑΚΑ ξεκινά η συναυλιακή αρχή του φετινού καλοκαιριού στην Αθήνα, με τους Coldplay να ανοίγουν το …χορό.

Concerts_2024
Coldplay

Η φρενίτιδα για τους Coldplay

Οταν το περασμένο Ιούλιο έσκασε η είδηση πως οι Coldplay θα έρθουν για πρώτη φορά στην Αθήνα για συναυλία το 2024, στο πλαίσιο της περιοδείας μαμούθ «Music of the Spheres», συνέβη κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Εκατοντάδες χιλιάδες φαν του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος περίμεναν για ώρες ολόκληρες μπροστά στις οθόνες προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι που θα τους επιτρέψει να απολαύσουν ζωντανά την πιο περιζήτητη και επιτυχημένη μπάντα της εποχής. Η φρενίτιδα αυτή οδήγησε, μοιραία, στην πρόσθεση μιας δεύτερης ημερομηνίας και έτσι ο Κρις Μάρτιν και η παρέα του θα βάλουν φωτιά στο ΟΑΚΑ στις 8 και 9 Ιουνίου.

Οι Έλληνες θαυμαστές του συγκροτήματος δεν δίστασαν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς οι τιμές των εισιτηρίων, τα οποία εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, κυμαίνονταν από 53 έως 995 ευρώ. Μετά την εξάντληση των διαθέσιμων εισιτηρίων ακολούθησε το γνωστό πλέον, διεθνώς, φαινόμενο της χρυσής μεταπώλησης από διάφορες ιστοσελίδες, σε τιμές που ξεπερνούσαν ακόμη και τα 4.000 ευρώ! Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πάντως, στην ιστοσελίδα viagogo.gr μπορούσε κανείς να βρει κάποια, ελάχιστα εισιτήρια, τα περισσότερα στα ψηλά του ΟΑΚΑ, σε τιμές από 249 έως 372 ευρώ.

Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα, ωστόσο, δεν είναι πρωτοφανές, τουλάχιστον για τουs Coldplay, οι οποίοι εδώ και χρόνια γεμίζουν ασφυκτικά τα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έχουν κερδίσει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου και επιδραστικού συγκροτήματος του 21ου αιώνα, με τις πωλήσεις των δίσκων τους να έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, τις επιτυχίες τους να γίνονται ανάρπαστες στις μουσικές πλατφόρμες και στα social media, την πλούσια συλλογή των βραβείων τους να περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, επτά Γκράμι, και την τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία, η οποία ξεκίνησε το 2022 και συνεχίζεται, να τούς έχει αποφέρει κέρδη ρεκόρ ύψους σχεδόν 1. δισ. δολαρίων.

Τις δύο συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα επιλέχτηκαν να ανοίξουν δύο καλλιτέχνιδες: μία ξένη και μια Ελληνίδα. Η πρώτη είναι η Βρετανή τραγουδοποιός Maisie Peters, η οποία, από το 2018 που ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή της μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τη φρέσκια παρουσία και τις υψίφωνες ερμηνείες της.

Η Ελληνίδα ακούει στο όνομα Αντωνία Καούρη, είναι 26 ετών και συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό τάλεντ σόου «The Voice» από το οποίο όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει πρόωρα, ενώ ήταν φαβορί για τη νίκη, όταν νόσησε με COVID 19. Η πολύ καλή παρουσία της, ωστόσο, της εξασφάλισε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και κάπως έτσι ξεκίνησε, επισήμως, η μουσική της διαδρομή η οποία περιλαμβάνει μέχρι στιγμής διασκευές παλαιότερων ελληνικών κομματιών.