Φραγμός σε οπαδική βία: Κλείνουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών – Ένας σύνδεσμος ανά ΠΑΕ

Μέτρα φραγμό για την οπαδική βία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

«Οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν, κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο, με έδρα πια την επίσημη ΠΑΕ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα τεθούν αμέσως σε ισχύ και ορισμένα θα παραμείνουν στη «φαρέτρα», σε περίπτωση υποτροπής της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύμπνοια στις επαφές που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους ιδιοκτήτες των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέτρα για Οπαδική βία: Συζήτηση σε καλό κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας, είχαν συμφωνήσει τις προηγούμενες μέρες να μη θέσουν όρους ή άλλα προσκόμματα, ώστε να γίνει η συνάντηση στο Μαξίμου.

Η συζήτηση στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και όλοι έθεσαν τις απόψεις τους με κοινό σημείο την απόλυτη και ομόφωνη καταδίκη της βίας στα γήπεδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε αναλυτικά τα μέτρα που θα λάβει η Πολιτεία, τα οποία βρήκαν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σύμφωνους.

Κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου, προτάσεις κατέθεσαν τόσο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Η πλευρά της ΑΕΚ επισήμανε ότι είναι σύμφωνη με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Κοινό μέτωπο κατά της βίας στα γήπεδα
Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τους διοικητικούς ηγέτες των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική».

Στην χθεσινή, κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσέφεριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως για να παταχθεί η βία στα γήπεδα.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει κοινό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους κατά της βίας, ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν επιχειρησιακά σφάλματα από την ΕΛ.ΑΣ., στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Κροάτη πρόεδρο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν… ιδρώνει το αυτί της Ελλάδας, η οποία «είναι κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».