Φιλοθέη: «ΑΛΚΗΣΤΙΣ» του Ευριπίδη στο Cine Φιλοθέη με ελεύθερη είσοδο στις 20 Ιουνίου

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου ανεβαίνει στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, με μία δωρεάν παράσταση στον αγαπημένο καλοκαιρινό κινηματογράφο Cine Φιλοθέη και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023».

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023
Στις 21:00
(Πλατεία Δροσοπούλου, Φιλοθέη).

Με  προσωπικό ύφος που εξερεύνησε η σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου στην παράσταση ο «Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού ,η «Άλκηστις» ανιχνεύει ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα, διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς ενώ παντρεύει τον υπέροχο ποιητικό λόγο του Ευριπίδη με τις live λύρες και την τεχνολογία του ήχου.

Ο θεός Απόλλωνας είναι τιμωρημένος από τον Δία. Υπηρετεί σαν κοινός θνητός  τον βασιλιά των Φερών, τον Άδμητο.  Για αντάλλαγμα της φιλοξενίας και της καλής του συμπεριφοράς προσφέρει στον Άδμητο ένα προνόμιο για τη ζωή του: Να αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, αρκεί να δεχτεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του και να θυσιαστεί. Η Άλκηστη, η γυναίκα του Άδμητου, προσφέρει τον εαυτό της και θυσιάζεται  για να ζήσει ο άντρας της. Η Άλκηστη είναι νεκρή και άταφη, όταν αναπάντεχα επισκέπτεται το παλάτι ο Ηρακλής. Μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα του παλατιού πίνει και γλεντάει, αφού ο Άδμητος δεν του αποκαλύπτει τα δυσάρεστα νέα. Ένας υπηρέτης του παλατιού του αποκαλύπτει το θάνατο της  και ντροπιασμένος ο Ηρακλής αποφασίζει να φέρει την Άλκηστη πίσω από το Θάνατο.

Παίζουν οι:

Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδης , Δήμητρα Κούζα , Γιώργος Τριανταφυλλίδης , Στέργιος Κοντακιώτης

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Πρωτότυπη μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης

Κοστούμια: Νίκος Αποστολόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού

Είσοδος ελεύθερη στο CINE ΦΙΛΟΘΕΗ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.