Υπογράφηκε η σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου» υπεγράφη από το δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου, με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή αγωγών ομβρίων επί των οδών:

– Ανθέων, από Νεαπόλεως έως Ελευθερίας.
– Νίκης, από Τεμπών έως Ζηρίας & Παγγαίου.
– Τεμπών, Γκιώνας και Παγγαίου, από Νίκης έως Μαινάλου.
– Ελευθερίας, Νίκης, Ελευθερίας και Αγ. Όρους, από κατάντη της διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας και Νίκης έως την οδό Πάτμου.
– Νεαπόλεως και Ανθέων, από Γοργοποτάμου έως Φλέμινγκ.
– Νεαπόλεως (αριστ. & δεξιά νησίδα), από Γοργοποτάμου έως περίπου 50 μ. προς τη διασταύρωση των οδών Νεαπόλεως και Πεντέλης.

Επίσης, πρόκειται να γίνει και η ανακατασκευή σε τμήματα του υφιστάμενου δικτύου και συγκεκριμένα επί των οδών Ιπποκράτους, Αγράφων και Αποστόλου Παύλου, ενώ θα τοποθετηθούν 33 φρεάτια επίσκεψης και 2 τεμάχια από κυκλικά φρεάτια για ακάθαρτα σε περίπτωση που απαιτηθούν.

Το έργο προϋπολογισμού 1.570.000,00 € χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο δήμαρχος Θ, Αμπατζόγλου δήλωσε: «Tα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης είναι έργα σημαντικά και αναγκαία, καθώς θωρακίζουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα και συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, αλλά και με ίδιους πόρους συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας.