Τραγωδία στα Τέμπη: Βενζόλιο, προπάνιο, βουτάνιο στα αντικείμενα των θυμάτων

Την αποκάλυψη ότι σε προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο στα Τέμπη βρέθηκαν ουσίες, όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, προπάνιο και βουτάνιο έκανε το μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 είπε ότι οι ουσίες αυτές δεν αιωρούνται στη φύση και δεν θα έπρεπε να έχουν εντοπιστεί στο σημείο του δυστυχήματος. Ο ίδιος επέκρινε τον προσανατολισμό της έρευνας μόνο στην ύπαρξη ελαίου σιλικόνης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε ότι κανένας δεν τους ενημέρωσε για το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, που παραδόθηκε στις ανακριτικές Αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε, ο ίδιος το εντόπισε στη δικογραφία πριν από τέσσερις ημέρες, το απέστειλε στον ειδικό πραγματογνώμονα που έχει προσλάβει ο Σύλλογος, ο οποίος και έκανε συμπληρωματική τεχνική έκθεση η οποία παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή (9/2) στις ανακριτικές Αρχές της Λάρισας.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κωνσταντινίδης επισημαίνει ότι «η υπόθεση βρωμάει αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί».

«Ακόμη κι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη, οι νεκροί μας μιλάνε και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα, έστω και 7 μήνες μετά, πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πηγή: Ενικός

Διαβάστε Ακόμη: