Τραγωδία ανοιχτά της Πύλου -59 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο – Εκατοντάδες αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο δουλεμπορικού ανοικτά της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι νεκροί μετανάστες έχουν φτάσει τους 59.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος. Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, ενώ πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 400.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν σε θάλασσα και αέρα δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Κινητοποίηση των αρχών για το ναυάγιο

Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Οι 100 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου μετά από μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας στήθηκε ειδικός χώρος για να τους υποδεχθεί.

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με Super Puma στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα για την περίθαλψη και τη φροντίδα των μεταναστών που διασώθηκαν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».