Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Τι αποκαλύπτει το documento

Mία ενδιαφέρουσα πτυχή του παρασκηνίου στη διαφωνία Κράτους – Εκκλησίας για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός τα …έψαλλε τηλεφωνικώς στο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στους βουλευτές σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το πλήρες ρεπορτάζ αναφέρει:

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και του επιτέθηκε λεκτικά, με έναν τρόπο, που δεν συνάδει με το θεσμικό του αξίωμα, αλλά και με ιδιότητες του ιεράρχη.

Σε αυτό το τηλεφώνημα αποτυπώνεται το οριακό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις κυβέρνησης- εκκλησίας σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με το παρασκήνιο να είναι «οργιώδες».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού υπάρχει και «προσωπική» χροιά, καθώς ο Μητροπολίτης της Νέας Ιωνίας έχει στενές επαφές εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς λειτουργούσε ως «πνευματικός» σε διάφορα μέλη της οικογένειας και σε διαφορετικές καταστάσεις.

Τομή η επιστολή του Γαβριήλ προς τους βουλευτές

Η κίνηση του Μητροπολίτη Γαβριήλ να στείλει επιστολή σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του, με την οποία τους κάλεσε να εξετάσουν καλά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού και το «εκρηκτικό» τηλεφώνημα.

Η έκρηξη του πρωθυπουργού έχει τεράστιο παρασκήνιο και συσχετίζεται με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, ο οποίος ενώ με τον Μητσοτάκη εμφανίζει μία πιο διαλλακτική και «ήπια» στάση, φαίνεται κατά την θεώρηση του πρωθυπουργού να λειτουργεί υπογείως και να συντονίζει τις οξύτατες επιθέσεις προς την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Μάλιστα, «μπροστάρηδες» στην διαδικασία αποδόμησης του επικείμενου νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, φαίνεται να είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, τάχθηκε διόλου τυχαία, υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ζήτημα το οποίο έθεσε δημόσια ο Ιερώνυμος.