Το ΚΚΕ τιμά τα 80 χρόνια από το “Μπλόκο της Καλογρέζας”

Διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από το “Μπλόκο της Καλογρέζας” οργανώνει το ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Το ΚΚΕ τιμά τους αγωνιστές του Μπλόκου της Καλογρέζας που έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας. Οι κομμουνιστές εργάτες του ανθρακωρυχείου, όλος ο λαός της Καλογρέζας, είχαν μετατρέψει την περιοχή σε αληθινό κάστρο της Αντίστασης ενάντια στους ναζί κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η Καλογρέζα από τους ναζί, για να γονατίσουν το φρόνημα των αγωνιστών. Δεν τα κατάφεραν! Οι κομμουνιστές με την ηρωική θυσία τους μπόλιασαν το δέντρο της λευτεριάς.
Η θυσία των 22 παληκαριών του Μπλόκου συμβολίζει τον αδούλωτο χαρακτήρα του λαού μας, που με πρωτοπορία το ΚΚΕ κατάφερε να απελευθερώσει τη χώρα, όταν οι τότε αστικές δυνάμεις το είχαν «σκάσει» για το Κάιρο, ενώ άλλοι συνεργάζονταν ανοιχτά με τον κατακτητή.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα: Ο αγώνας όλου του λαού ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας, με προοπτική την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την νίκη των εργατών ενάντια στο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ τιμώντας τα 80 χρόνια από το ηρωικό Μπλόκο της Καλογρέζας πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις:

 • Το Σάββατο 9 Μάρτη στις 12 μ.μ. συγκέντρωση στον χώρο του μνημείου του
  Μπλόκου με ομιλία του Θοδωρή Χιώνη μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και
  Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής. Θα προηγηθεί
  προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Αναπήρων και πορεία μέχρι το
  μνημείο.
 • Την Κυριακή 10 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πολυγωνική αίθουσα του 5ου Λυκείου
  Ν. Ιωνίας (Ανατόλια), μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό-επαναστατικό
  τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Διαβάστε επίσης: Μπλόκο Καλογρέζας – Το σκηνικό της εποχής και η μαζική εκτέλεση των 22 ηρώων