Το Ηράκλειο φιλοξενεί το Πρωτάθλημα Ρομποτικής του TCL Greece για μαθητές

Το Ηράκλειο και o ομώνυμος Δήμος φιλοξενεί για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο το Πρωτάθλημα Ρομποτικής του TLC Greece.

Από τη νέα χρονιά και για 6 ξεχωριστές αγωνιστικές στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) παιδιά από σχολεία της Αττικής θα διαγωνίζονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες (δημοτικό – γυμνασίο/λύκειο) από όπου θα προκύψουν και οι τελικοί πρωταθλητές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το TLC Greece, ο Δήμος εξασφάλισε δύο δωρεάν συμμετοχές για κάθε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο της πόλης του Ηρακλείου.

Οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να καλέσουν όσα παιδιά ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος με δωρεάν συμμετοχή και, αφού επιλέξουν τους δικαιούχους, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Νίκο Τζαμτζή στο 6976646617 για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής διεξάγεται σε δύο κατηγορίες: παιδιά δημοτικού και παιδιά γυμνασίου – λυκείου. Αποτελείται από ομάδες 1 έως 3 ατόμων. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, δεν υπάρχει περιορισμός στους κινητήρες, στους αισθητήρες ή στον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθούν. Η κατασκευή μπορεί να είναι από οποιοδήποτε δομικό υλικό, είτε αυτό είναι πλαστικό, είτε ξύλο, είτε με Lego ή οτιδήποτε άλλο διευκολύνει τους συμμετέχοντες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν λαστιχάκια ή οποιουδήποτε είδους αυτοκόλλητες ταινίες. Απαγορεύεται όμως να υπάρχει οτιδήποτε προσυναρμολογημένο κατά την εκκίνηση του αγώνα, όπως επίσης απαγορεύεται η χρήση οδηγιών.

Οι αγωνιστικές λαμβάνουν χώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως εξής: 7 Ιανουαρίου, 4 Φεβρουαρίου, 3 Μαρτίου, 31 Μαρτίου, 21 Απριλίου και 19 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο www.tlc-greece.gr.