Το δικό τους “σπίτι” αποκτούν τα αδέσποτα ζώα της Αττικής – Ο αγιασμός στο Μαρκόπουλο

Το δικό τους “σπίτι” αποκτούν επιτέλους τα αδέσποτα ζώα του Λεκανοπεδίου Αττικής σε ειδικές εγκαταστάσεις, που ετοιμάστηκαν σε χώρο 16 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων που ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου.

Το νέο διαδημοτικό καταφύγιο ζώων είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκατάσταση και την Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και τα εγκαίνια της στο Μαρκόπουλο – Θέση Κοκκιναράς.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και οι δήμαρχοι Μαρκόπουλου Κώστας Αλλαγιάννης, Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, Παιανίας Ισίδωρος Μάζης, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Εμφανώς ικανοποιημένοι οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο πρόεδρος Γιώργος Κουράσης και ο υπεύθυνος των έργων και προγραμμάτων του Συνδέσμου και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, «ένα όνειρο που» όπως είπε ο δεύτερος, «σχεδιάσθηκε από το 2011, όταν αυτός ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ και σήμερα ολοκληρώνεται».

Όπως τόνισαν και οι δύο οικοδεσπότες το συγκεκριμένο κέντρο, γίνεται με τη στήριξη όλων των φιλόζωων πολιτών και των Δήμων μετόχων και θα συμβάλλει ριζικά στο στόχο «κανένα ζώο πλέον αδέσποτο».

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών,  με κύριο του έργου τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (16 Δήμοι) και Διευθύνουσα Υπηρεσία την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου.