Τελευταία πράξη του δράματος στα Τέμπη: Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες

Κορύφωση του δράματος σήμερα με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη καθώς αναμένεται ως το μεσημέρι να παραδοθούν οι σοροί στις οικογένειες των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο φονικό δυστύχημα. Η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, καθώς και η εκκαθάριση του χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, Παρασκευή.

Τελευταία πράξη του δράματος στα Τέμπη

Το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, αλλά οι διασώστες θα παραμείνουν στο σημείο της τραγωδίας μέχρι να απομακρυνθούν και τα τελευταία τμήματα από τα βαγόνια.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης τρέχει πιο αργά και δεν γίνεται αφαίρεση από τον αριθμό των αγνοουμένων, άρα το γεγονός ότι έχουμε 57 νεκρούς και 56 αγνοούμενους δεν σημαίνει ότι έχουμε 113 νεκρούς.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης: “Πάρε όταν φτάσεις” Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός στα προαύλια των σχολείων