Τελευταία μέρα του Χειμώνα με Αφρικανική σκόνη και λασποβροχή

Με Αφρικανική σκόνη και λασποβροχή στο σκηνικό του καιρού μας εγκαταλείπει ο Φεβρουάριος, που τυπικά σηματοδοτεί το τέλος του Χειμώνα.

Στην Αττική ειδικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα διατηρήσει τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή τιμές της και θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή σκηνικού τον Μάρτη: Από τη λασποβροχή στα κρύα

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Τετάρτη 1 Μαΐου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα νότια θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στην Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, και θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.