Τάσος Δούσης: Σταράτα λόγια για τις φωτιές που κατακαίνε τη χώρα και τις πολιτικές ευθύνες

Οργή και θλίψη για τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα εξέφρασε με ανάρτησή του ο Τάσος Δούσης. Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε κριτική στις ευθύνες των πολιτικών για την πρόληψη. Αλλά και των πολιτών, που επιλέγουν συχνά με λάθος κριτήριο ποιος θα διοικεί τις ζωές τους και τις περιουσίες τους. Ή ακόμη χειρότερα ποιος θα διαμορφώσει το μέλλον των παιδιών τους.

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση:

«Φωτιές! Ποιος φταίει; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Όταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε για τον καλύτερο δήμαρχο-διοργανωτή καλών συναυλιών & πανηγυριών μετά μην αναρωτιόμαστε που στις φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, τα έχουν όλοι αυτοί χαμένα.

Οι ευθύνες δημάρχων, περιφερειαρχών και υπουργών είναι τεράστιες! Οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα άχρηστοι, δεν φροντίζουν ούτε για πρόληψη, ούτε όμως για επιχειρησιακή αντιμετώπιση. Και όμως εμείς συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε, για το καλό όνομα που θα φέρει στο πανηγύρι, επειδή διόρισε το παιδί μου, επειδή κάνει τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία μου…

Δεν περνάει από το μυαλό μας ότι από τα λάθη και τις παραλείψεις τους μπορεί να χάσουμε το σπίτι, το χωράφι ή ακόμα και την ζωή μας. Δεν χαμπαριάζουμε ότι στην εποχή των ακραίων φαινομένων πρέπει να έχουμε ικανούς ανθρώπους σε αυτές τις θέσεις, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.

Τα αστεία τελείωσαν σε θέσεις που αφορούν την ασφάλειά μας, σε δήμους, περιφέρειες και στην κεντρική πολιτική πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι άκρως σοβαροί και με αποφασιστικότητα να συγκρουστούν με όλους και όλα.

Τάσος Δούσης: Σταράτα λόγια για τις φωτιές που κατακαίνε τη χώρα και τις πολιτικές ευθύνες

Ο Τάσος Δούσης για τις ευθύνες πίσω από τις πυρκαγιές

  • Θα υπάρξει υπουργός να πει ΤΕΛΟΣ στα αυθαίρετα και να γκρεμίσει ότι έχει καταπατηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Θα σταματήσουν οι άδειες τσιμεντοποίησης μέσα σε δάση; Θα σταματήσει η ΔΕΗ να είναι ο μεγαλύτερος χορηγός των πυρκαγιών μέσα από υπογειοποίηση των καλωδίων της; Θα πάει κάποιος φυλακή για πρόκληση πυρκαγιάς;
  • Θα μπει πρόστιμο 50.000 ευρώ για άναμμα φωτιάς σε περίοδο απαγορεύσεων (κάπνισμα Μελισσίων, κάψιμο χόρτων, ηλεκτροκόλληση κα). Θα γίνει επιτέλους διαχείριση και καθαρισμός δασών όπως στην Ιταλία;
  • Θα γίνει οργανωμένη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών; ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Ο συναγερμός καταστροφής έχει χτυπήσει, για τα παιδιά μας κυρίως, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε οργανωτές πανηγυριών και επαγγελματίες πολιτικούς!