Σχολείο από τη Νέα Ιωνία μετέφερε σχολικά είδη στη Φαρκαδόνα – Η αξιέπαινη αποστολή

Η Νέα Ιωνία δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας που συνεργάστηκαν και μέσω των παιδιών συγκέντρωσαν σχολικά είδη, τα οποία μετέφεραν προχθές Σάββατο στο Γυμνάσιο της Φαρκαδόνας.

Οι ίδιοι οι καθηγητές και οι γονείς έγιναν μάρτυρες της ανυπολόγιστης καταστροφής που ζει η περιοχή μετά τη φονική κακοκαιρία. Το ύψος των νερών από τις πρόσφατες πλημμύρες είχε ξεπεράσει τα 2 με 3 μέτρα και οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες.

Η υποδοχή της αποστολής βοήθειας από τον εκεί διευθυντή ήταν εγκάρδια. Μαζί με 2 ντόπιους εθελοντές έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο να καθαρίσουν το σχολείο. “Μας υποσχέθηκε πως όταν με το καλό το σχολείο ανοίξει, θα υπάρξει μια Video κλήση για να ευχαριστήσει τους μαθητές της Νέας Ιωνίας” μας είπαν οι εκπαιδευτικοί.

Η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας από την πλευρά της, υποσχέθηκε πως θα οργανωθεί μια εκδρομή στη Φαρκαδόνα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Χρίστος Κυριακίδης ευχαρίστησε μαθητές, μαθήτριες αλλά και όλους τους γονείς και κηδεμόνες που μοίρασαν ανθρωπιά και αγάπη σε παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η διευθύντρια του σχολείου Persa Bitsava έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Η κατάσταση που αντικρύσαμε ήταν πέρα από κάθε φαντασία! Δάκρυα μόνο, μας έφερε στα μάτια! Μια πόλη φάντασμα, ένα νησί στο χάρτη, που την έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι κάτοικοι, άδεια σπίτια , ανοιχτά, χωρίς έπιπλα, πλημμυρισμένα χωράφια! Ζουν σε καλύβες στα βουνά (που χρησιμοποιούσαν το καλοκαίρι για τα ζώα), σε σκηνές ή σε συγγενείς σε άλλες πόλεις! Μηδέν εισόδημα, μηδέν περιουσία, χαμένες ελπίδες….😓

Ο διευθυντής μέσα στις λάσπες, με άλλους δύο εθελοντές, πετούσε μόνο… Το νερό στο σχολείο και όλο το χωριό ξεπέρασε τα 2,5-3 μέτρα! Ήταν έτσι για αρκετές ημέρες… Μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση… Υποσχεθήκαμε ότι θα βρεθούμε ξανά σε καλύτερες συνθήκες, μαζί με τα παιδιά μας! Σας ευχαρίστησε όλους πολύ μέσα από την καρδιά του…. Θα ανεβάσουμε φωτογραφίες από την περιοχή, όχι όμως από το σχολείο, γιατί δεν επέτρεψε η Περιφέρεια… Εκλογές γαρ…. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βρεθεί δυνητικά στη θέση αυτή!”.

Ο κατάλογος με τις προσφορές των παιδιών από τη Νέα Ιωνία είναι εντυπωσιακός. Και δείχνει ένα φωτεινό παράδειγμα που μπορούν να μιμηθούν δυνητικά και άλλα σχολεία.