Σφοδρή νεροποντή στη Νέα Ιωνία – Καταιγίδα μετατρέπει τους δρόμους σε ποτάμια

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει αυτή την ώρα τους δρόμους στη Νέα Ιωνία και ολόκληρη την Αττική. Στο κέντρο των Αθηνών πέφτει χαλάζι ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η καταιγίδα συνοδεύεται από ισχυρά φορτία κεραυνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ΕΜΥ έχει επικαιροποιήσει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και προειδοποιεί για κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα που προβλέπεται να διαρκέσουν έως και την Παρασκευή.

Μάλιστα στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου έχει σταλεί ήδη ειδοποίηση από το 112 για την επικινδυνότητα του καιρού.

SMS στη Νέα Ιωνία και όλη την Αττική από το 112

Το μήνυμα αναφέρει ότι τις επόμενες ώρες εκδηλώνονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας και κρίνεται αναγκαίο οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Νέα Ιωνία

Κυριά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμη και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από οδηγούς και πεζούς

Στο μεταξύ η ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε ήδη σε ποτάμια τους δρόμους στη Νέα Ιωνία και η διέλευση οχημάτων και πεζών δυσχεραίνεται και πρέπει να γίνεται με προσεκτικό τρόπο.

Κλείνουν δρόμοι στην Αττική

Ήδη, υπάρχουν προβλήματα με πλημμύρες και υπερχείλιση υδάτων σε όλη την Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  1. Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με την Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  2. Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με τη Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα
  3. Επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα, στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» (Δέλτα Φαλήρου)
  4. Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος, στην περιοχή του Ασπρόπυργου
  5. Στην έξοδο Λαχανά επί της Λ. Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  6. Στη Λ. Bουλιαγμένης, ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα στα νότια προάστια και το κέντρο της πόλης, όπου έπεσε χαλάζι μέχρι και στο Σύνταγμα.