ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες 63.000 φίλοι και μέλη για την ανάδειξη υποψηφίων Ευρωβουλευτών

Προκριματικές εκλογές οργάνωσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν σε όλη τη χώρα πάνω από 63.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι, με ζητούμενο την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σημειωτέον ότι δικαίωμα ψήφου είτε δια ζώσης, είτε ψηφιακά είχαν όλα τα κομματικά μέλη, που υπολογίζονται στις 240.000 περίπου, αλλά και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι οποίοι μπορούσαν να λάβουν μέρος στη χθεσινή διαδικασία ακόμη και με την προσέλευσή τους, στις κατά τόπους κάλπες.

Στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκέντρωνε και τις πλέον ηχηρές υποψηφιότητες, στις πρώτες θέσεις φέρονται να κατατάσσονται, κατά πληροφορίες, ο ακαδημαϊκός, Νικόλας Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ενώ καλή επίδοση φαίνεται να έχουν πετύχει οι Γιώργος Τσίπρας και Δημήτρης Παπανώτας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, με την πρωτιά φέρονται να φλερτάρουν οι πρώην Υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής στη δυτική Ελλάδα και Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα, αλλά και ο πρώην Βουλευτής, Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο. Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις φέρονται να έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος. Ανάμεσα στις Δώρα Αυγέρη και Δώρα Τσαμπάζη θα κριθούν, όπως φαίνεται, οι πρώτες θέσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ψηλά βρέθηκαν στην προτίμηση των Κρητικών ο Βασίλης Κασσελάκης, η Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη.

Η πρώτη εικόνα, όμως, ως προς τη σταυροδοσία δεν θεωρείται απόλυτα αντιπροσωπευτική, καθώς προέκυψε από την επεξεργασία της δεξαμενής της ηλεκτρονικής ψήφου, που είναι σαφώς μικρότερη από όσους προσέφυγαν στις κάλπες, αλλά και από λίγα εκλογικά τμήματα, το σύνολο των οποίων αναμένεται να καταμετρηθεί σήμερα.