Συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες – Υπέροχη και θρεπτική καλοκαιρινή επιλογή

Κολοκυθοκεφτέδες: άρρηκτα δεμένοι με το ελληνικό καλοκαίρι. Η φύση είναι στα καλύτερά της. Ανάμεσά της και τα μυρωδικά που δίνουν γεύση και άρωμα στις συνταγές μας. Μία από τις αγαπημένες διατροφικές συνήθειες που κληρονομήσαμε από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι οι καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες, ένα απολαυστικό πιάτο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Ιατρικές μελέτες μάλιστα απέδειξαν πως το ταπεινό κολοκύθι έχει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά αναγκαία για τη θωράκιση του οργανισμού μας.

Εύκολη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες

Η συνταγή μας για τους κολοκυθοκεφτέδες, χρειάζεται μόνο καλή διάθεση, λίγο κόπο και φρέσκα υλικά.

Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
200γρ φέτα
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χοντρό τμήμα του τρίφτη τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους, όσο γίνεται περισσότερο
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη φέτα τριμμένη, τον δυόσμο και τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε έναν χυλό που να στέκεται στο κουτάλι. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο, ίσως και όχι. Εξαρτάται από την υγρασία που έχουν τα λαχανικά.
Παίρνουμε κουταλιά, κουταλιά από τον χυλό και την ακουμπάμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι που έχει κάψει.
Αφού πάρουν χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Καλό είναι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους οι κολοκυθοκεφτέδες όσο στραγγίζουν.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ