Συναγερμός στο Παρίσι – Έκλεψαν τα σχέδια ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς άγνωστος έκλεψε γύρω στις 18:30 τοπική ώρα από τρένο στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού έναν χαρτοφύλακα, που περιείχε έναν φορητό H/Y και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του ερχόμενου καλοκαιριού!

Ο χαρτοφύλακας ανήκε σε έναν 56χρονο μηχανικό του Δήμου του Παρισιού, είπε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου BFMTV. Ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο των αποσκευών πάνω από τη θέση του και λόγω καθυστέρησης του συρμού αποφάσισε να αλλάξει τρένο. Τότε ήταν που διαπίστωσε ότι η τσάντα του είχε κάνει φτερά.

Ο μηχανικός είπε ότι ο φορητός Η/Υ της δουλειάς του και τα δύο στικάκια USB περιείχαν απόρρητα δεδομένα και συγκεκριμένα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

«Χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού για να βρουν τον κλέφτη
Οι Αρχές διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη «χτενίζοντας» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.