Συμμορίες ανηλίκων τρομοκρατούν Νέα Ιωνία, Μαρούσι και Κηφισιά – Ποιους στοχεύουν

Μπαράζ ληστρικών επιθέσεων έχει καταγραφεί τις τελευταίες μέρες από τις Αρχές στις περιοχές πέριξ του τρένου σε Κηφισιά, Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Κοινός παρονομαστής σε όλα τα επεισόδια είναι ότι δράστες είναι ομάδες που απαρτίζονται κυρίως από ανηλίκους που χτυπούν όλες τις ώρες από το μεσημέρι έως το βράδυ, στοχεύοντας σε κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και μετρητά και σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματά τους είναι επίσης ανήλικοι. Μάλιστα δεν διστάζουν να ασκήσουν σωματική βία ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αποχωρούν από τον τόπο της επίθεσης μέσω των σταθμών τρένου του ΗΣΑΠ.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, στα πλαίσια του αυτοφώρου, συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 15-9-2023, στον ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από αστυνομικούς του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ», 18χρονος αλλοδαπός και 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για δύο διαδοχικές περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 15-9-2023 εντός του Ο.Α.Κ.Α., ομάδα τριών ατόμων προσέγγισε ανήλικο και με χρήση σωματικής βίας τράβηξαν και αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα από το λαιμό του και διέφυγαν.

Λίγο αργότερα, έξωθεν του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό και έτερου ανηλίκου.

Ανωτέρω αστυνομικοί ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, εντόπισαν τους κατηγορουμένους στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη», όπου στη θέα των πρώτων απέρριψαν την αφαιρεθείσα αλυσίδα στο έδαφος και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποίησαν, 2 εξ αυτών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων, ενώ η αλυσίδα αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.