Στο Χαλάνδρι η αποθήκη με τα ακατάλληλα botox που πωλήθηκαν σε 70 δερματολόγους

Στο Χαλάνδρι είχε στήσει την αποθήκη της η 54χρονη που έφερνε botox και υαλουρονικά χωρίς έγκριση από Κορέα και Ιράν.

Στα χεριά αξιωματικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε 54χρονη η οποία πουλούσε σε ιατρεία δερματολόγων και κέντρα αισθητικής του Κολωνακίου και όλης της Ελλάδας botox και υαλουρονικά σκευάσματα από… Κορέα και Ιράν, χωρίς έγκριση του ΕΟΦ.

Η ίδια πάντως μετά από τη σύλληψη της υποστήριξε πως όντως έφερνε από το εξωτερικό τα σκευάσματα αλλά για να εξυπηρετήσει κάποιους γνωστούς και φίλους της γιατρούς.

Είχε πουλήσει τα… προϊόντα της σε πάνω από 70 ιατρεία δερματολόγων
Περίπου 70 ιατρεία δερματολόγων φέρεται να έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα της 54χρονης, όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τον εκτιμώμενο αριθμό να είναι τουλάχιστον διπλάσιος. Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα δεν είχαν στη συσκευασία τους την έγκριση και το barcode του ΕΟΦ, κάτι που ήταν ευδιάκριτο για τον αγοραστή, γιατρό ή κέντρο αισθητικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η Θ.Μ. είχε στήσει τη «δουλειά» σε αποθήκη πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και από εκεί διαχειριζόταν τις παραγγελίες, ενώ από εκεί κανόνιζε τα επαγγελματικά ταξίδια στην Τουρκία για να φέρει στην Ελλάδα μη εγκεκριμένα botox, υαλουρονικών σκευασμάτων και μασκών αισθητικής προσώπου. Το κέρδος της έφτανε έως και 300% από την πώληση κάθε συσκευασίας botox ή υαλουρονικού οξέως.

Οι τιμές που χρέωνε για τα botox και τα υαλουρονικά από Κορέα και Ιράν
Σε ό,τι αφορά τον τιμοκατάλογο για τα προϊόντα ομορφιάς αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως:

μία συσκευασία ενέσιμου botox, η Θ.Μ. την προμηθευόταν από Τουρκία ή Πολωνία, προς 20 έως 50 ευρώ και στη συνέχεια την προωθούσε σε ιατρεία ή κέντρα αισθητικής προς 120-200 ευρώ. Σημειώνεται πως μια θεραπεία προσώπου κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ
Τα σκευάσματα ιαλουρονικού οξέως τα αγόραζε από 40 έως 170 ευρώ και τα μεταπωλούσε σε γιατρούς και κέντρα, από 80 έως 400 ευρώ. Σημειώνεται ότι μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.