Στο Πεκίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με Κινέζους αξιωματούχους

Στο Πεκίνο βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, θα έχει σήμερα Παρασκευή τις εξής συναντήσεις, στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο:

στις 11:00 (τοπική ώρα), συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κιανγκ
στις 15:30, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τζάο Λέτζι και
στις 16:20, (10:20 π.μ. ώρα Ελλάδος) με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δήλωσή του κατά την έναρξη της συνάντησης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα και η Κίνα έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση που βασίζεται στον σεβασμό και την κατανόηση και έχει ως οδηγό τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Τόνισε ότι οι δύο χώρες συνδέονται με ένα πολύ σταθερό θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνει μια σειρά από συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από δύο από τους μεγαλύτερους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης αποτελεί ένα απτό δείγμα εμπιστοσύνης των Κινέζων επενδυτών στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στις προοπτικές της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο για να συνεχίσουμε να προσελκύουμε κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να υπολογίζουμε στην Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη συνέχιση της προώθησης της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς τάξης, βασισμένης σε κανόνες.

Πηγή: ΕΡΤ