Στο Γαλάτσι φροντίζουν τα ζώα που γλίτωσαν από τη φωτιά – Η έκκληση των εθελοντών

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) στήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόχειρος σταθμός για τα πυρόπληκτα ζώα, από τα μέτωπα των πυρκαγιών που κατακαίουν την Αττική.

Στη διάρκεια της νύχτας εκατοντάδες ζώα (κυρίως συντροφιάς αλλά και αδέσποτα) μεταφέρθηκαν στο Γαλάτσι και αφέθηκαν στη φροντίδα των εθελοντών και της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, που προσπαθούν να τα καθησυχάσουν και να τα ηρεμήσουν από το σοκ της φωτιάς.

Μερικά από αυτά μεταφέρθηκαν με τραύματα και χρειάστηκε με τη βοήθεια κτηνιάτρων να στηθούν πρόχειρα χειρουργεία. Άλλα πάλι είναι σοκαρισμένα από το θερμικό στρες και την αγωνία της φωτιάς.

Σε ανακοίνωσή τους οι Εθελοντές επισημαίνουν τις ανάγκες που υπάρχουν και ζητούν τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων μας. Δείτε την ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:

Έως τώρα (ώρα 08:23) έχουν καταγραφεί 130 ζώα. Από αυτά, όσα έχει κριθεί απαραίτητο από τους κτηνιάτρους της @edke.gr και τους βοηθούς κτηνιάτρους που βρίσκονται εκεί από την αρχή, έχουν διακομισθεί αμέσως σε κλινικές.

Ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα και ξημέρωσε μία ακόμη δυσκολότερη μέρα. Η φωτιά δεν σταματάει και σίγουρα υπάρχουν νέα ζώα που θα χρειαστεί να επισκεφθούν τον σταθμό.

Προς το παρόν:

👉🏼Χρειαζόμαστε εθελοντές για καθαριότητες ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον χώρο του Παλαί για την βάρδια των 08:30-12:00. Οι ώρες των βαρδιών που αναγράφουμε είναι συγκεκριμένες και πρέπει να τηρούνται από όλους μας για να μην υπάρχει πολύς κόσμος στον χώρο.

👉🏼Δεν χρειαζόμαστε γενικά εθελοντές σε κάποιο άλλο ποστο.

👉🏼Οι ανάγκες μας αυτή την στιγμή* :

Banmith pasta

Οινοπνευμα

Φλεβοκαθετηρες ροζ μπλε κιτρινοι

Microchip

Vetflex

Κλουβακια μεταφορας για γατες

*Πολύ σημαντικό: Όσοι έχετε σκοπό να φέρετε προμήθειες στο Παλαί, παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας για σχετικές ενημερώσεις.

Στέλνουμε κουράγιο σε όσους ανθρώπους είναι στα μέτωπα της φωτιάς αυτή την στιγμή και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε στον σταθμό μας όσα ζώα έχουν ανάγκη.