Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μαθητή στη Νέα Ιωνία

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου οι τρεις συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή έξω από το σχολείο του στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν ένας 17χρονος, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος. Επιπρόσθετα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στο επεισόδιο ενός 20χρoνου, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα άρχισαν το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου στις 14:30, έξω από σχολικό συγκρότημα στην Νέα Ιωνία, όπου συστεγάζονται το 7ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο της περιοχής, όταν ομάδα εξωσχολικών από περίπου 20 άτομα επιτέθηκε σε μαθητές.

Ένα 14χρονο παιδί κατέληξε τραυματισμένο ελαφρά στο νοσοκομείο ενώ ένας ακόμη μαθητής κινδύνευσε από τροχαίο, όταν προσπάθησε να ξεφύγει και πετάχτηκε στο δρόμο χωρίς να ελέγξει την κίνηση των αυτοκινήτων. Ευτυχώς το παιδί τραυματίστηκε ελαφρά.

Υλικό από κάμερες στην περιοχή και μαρτυρίες περιοίκων βοήθησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Δύο κορίτσια είναι η αιτία της “βεντέτας” στη Νέα Ιωνία

«Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή» είπε στις ανακριτικές αρχές ο 17χρονος που έχει συλληφθεί.

«Κάποιοι μαθητές μου είπαν ότι «για όλα φταίνε δύο μαθήτριες», οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών» τόνισε στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του Λυκείου. «Είδα άτομα να πηγαίνουν με μαχαίρια σε παιδιά γυμνασίου» ανέφερε μαθήτρια του σχολείου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της τρίτης γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι.

Παράλληλα, τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι.

Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.