ΑΕΚ: Λαμπρότητα στα θυρανοίξια του Ναού της Αγίας Σοφίας στο γήπεδο Opap Arena

Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο της ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Η ΠΑΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του ναού της Αγίας Σοφίας, στις 29 Μαΐου, ακριβώς 570 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή, μιας και το εκκλησάκι αυτό έγινε στη μνήμη του ιστορικού προέδρου της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλου.

Η τελετή των Θυρανοιξίων ήρθε να επιβεβαιώσει τη στενή και διαχρονική σχέση της ΑΕΚ με την Εκκλησία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Το 1926, ο εξορισθείς στην Ελλάδα μακαριστός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνος ο ΣΤ’ είχε απευθυνθεί στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ελευθέριο Βενιζέλο, ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ τον χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί έμελλε να ιδρυθεί ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας (αντίγραφο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Πέραν Κωνσταντινουπόλεως) και να κατασκευαστούν αρχικά το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και πρόσφατα η OPAP ARENA.

Την τελετή τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος Γιάννης Βούρος και η πρώην Υφυπουργός κα Ζωή Ράπτη, ενώ παρευρέθη σύσσωμο το ΔΣ του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ. Το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και του Οσίου Λουκά είναι πια και επίσημα σε λειτουργία και περιμένει τους φίλους της ΑΕΚ να το επισκέπτονται και να το επιλέγουν για την τέλεση μυστηρίων.