Στις ράγες ο ποδηλατόδρομος Αθηνών – Διατρέχει Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά

Τη Νέα Ιωνία και αρκετούς γειτονικούς της Δήμους όπως η Κηφισιά, το Μαρούσι και το Ηράκλειο διατρέχει ο Μητροπολοτικός ποδηλατόδρομος των Αθηνών.

Πρόκειται για έργο, που θεωρείται ικανό να αλλάξει τις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και ταυτόχρονα προάγει το όραμα για μια «πράσινη» Αθήνα.

Ο λόγος, για τον Μητροπολιτικό Ποδηλατόδρομο Γκάζι-Κηφισιά που θα γίνει με πόρους από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027. Με μήκος 17,8 χλμ., θα αναδειχθεί στον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο της Αθήνας και θα συνδράμει καθοριστικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ίδια ώρα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής ασφυξίας στους δρόμους της.

Ο χάρτης διαδρομών για τον Μητροπολιτικό Ποδηλατόδρομο των Αθηνών

Ο Μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος των Αθηνών θα ξεκινά από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, ενώ θα διασχίζει συνολικά πέντε δήμους (Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς), και θα περνά από κεντρικούς δρόμους.

Το θέμα της έναρξης των εργασιών απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υφ. Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά και τον Γ. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ε. Μπακογιάννη, ενώ συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την άμεση έναρξη της υλοποίησης του έργου.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Περιβάλλοντος μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει από πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση δημιουργίας ενός ακόμα επιβλητικού ποδηλατοδρόμου ο οποίος αποτελεί τον «πυρήνα» του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος».

Αυτός θα έχει μήκος γύρω στα 13,5 χλμ. (από το ΣΕΦ έως τη Βουλιαγμένη), και θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διαδρομές της πρωτεύουσας.