Στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” ο Δήμαρχος Αμαρουσίου για χώρους ανέγερσης σχολείων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.  (ΚτΥπ Α.Ε.) Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρο Κυριαζόπουλο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλουστα γραφεία του Φορέα, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαίρης Γαλαζούλα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν στα σχολικά κτίρια στο Μαρούσι και ειδικότερα η ανάγκη απόκτησης νέων χώρων και ανέγερσης νέων σχολείων, όπως :

-Η ανέγερση του 11ου Δημοτικού και του 12ου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 362 οικόπεδο Λουμίδη (οδός Κονίτσης), όπου έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες και έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες εφαρμογής με τα τεύχη δημοπράτησης.

-Η απόκτηση χώρου στο Ο.Τ. 853 στον Άγιο Θωμά (οδός Αρτέμιδος, απέναντι από το 5ο Δημοτικό), έκτασης περίπου 6.800 μ. για την ανέγερση Γυμνασίου & Λυκείου.

-Επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, σε οικόπεδο στην οδό Ευκαλύπτων όπου έχει προγραμματισθεί η ανέγερση του 6ου Λυκείου.

-Η ανέγερση στην ΠΕ Αγία Φιλοθέη του 9ου Γυμνασίου και του 8ου Λυκείου, που βρίσκεται στη διαδικασία χρηματοδότησης και αδειοδότησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν της πόλη μας σε κτιριακές υποδομές. Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα.

Μέσω της ενημέρωσης και της παρουσίασης που κάναμε στο Προεδρείο των Κτιριακών Υποδομών φάνηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσει γρήγορα το πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, καθώς και να είμαστε σε επαφή με τα στελέχη των ΚτΥπ, προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα πολλών ετών που έχει ανάγκη η πόλη μας.»