Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης – 69 εκατ. τα έργα στην περιοχή

Τη Νέα Φιλαδέλφεια επισκέφθηκε την Τρίτη (11/7) ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα περίπου 69 εκ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης και έργα που επίκειται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 10 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στον Ι. Ν. Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας, όπου παρακολούθησε τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κκ. Γαβριήλ, o οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για όλα όσα κάνει για την Αττική, αλλά και για την εκκλησία.

Κατόπιν μετέβη στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρέδωσε στον δήμαρχο Γιάννη Βούρο, ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 189 καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν το Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γ. Βούρο, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης, επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα έργα που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ, όπως το Γήπεδο της ΑΕΚ, η υπογειοποίηση της Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου, το σημείο ανέγερσης του ΚΑΠΗ, έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων και κατασκευές νέων σχολικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις για την προστασία και διαχείρισης του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και έργα που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης, όπως έργα συντήρησης οδοποιίας, αλλά και έργα που πρόκειται να γίνουν άμεσα και αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία και την διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπογειοποιημένη πλέον Λεωφόρο Πατριάρχου Κωνσταντίνου αλλά και στο χώρο ανέγερσης του νέου κτηρίου ΚΑΠΗ στην Λεωφόρο Δεκελείας προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, ενώ περπατώντας στην λαϊκή αγορά της περιοχής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και τους πολίτες.

Η Περιοδεία του περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.