Στη Νέα Ιωνία το καλύτερο Escape Room στον κόσμο – Βραβείο ανάμεσα σε 929 υποψήφια

Lockhill Escape Room: Στη Νέα Ιωνία -που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής– ιστορία εξακολουθούν να γράφουν οι παρέες, οι νέοι άνθρωποι και οι σύγχρονοι τρόποι διασκέδασης. Τα δωμάτια απόδρασης (escape rooms) είναι ένας τρόπος διασκέδασης με ολοένα αυξανόμενο βαθμό δημοφιλίας στην Ελλάδα.

Μετρούν σχεδόν μία δεκαετία ύπαρξης, αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 200 και η ραγδαία εξέλιξή τους είναι ένας λόγος για τον οποίο η Αθήνα θεωρείται μία από παγκόσμιες «Μητροπόλεις» των escape rooms. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Lockhill στη Νέα Ιωνία που έχει συγκεντρώσει πολλές διακρίσεις από εξειδικευμένους οργανισμούς αλλά και από ταξιδιωτικά sites όπως το Trip Advisor.

Lockhill Escape Room και βραβεύσεις

Πρόσφατα, μάλιστα, ένα από τα δωμάτιά του –το «Παρεκκλήσι και Κατακόμβες» – ψηφίστηκε ως το καλύτερο Escape Room του κόσμου στα βραβεία TERPECΑ (Top Escape Room Project Enthusiast’s Choice Awards), ανάμεσα σε 929 υποψήφια δωμάτια από 28 χώρες.

Στη Νέα Ιωνία το καλύτερο Escape Room στον κόσμο

«Είναι πραγματικά τιμητικό για εμένα, που ένα δικό μου δημιούργημα βραβεύτηκε από μια πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό ως το καλύτερο δωμάτιο απόδρασης στον κόσμο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης και δημιουργός του Lockhill Βασίλης Δαλίτσικας και πρόσθεσε: «Όταν άτομα που έχουν εμπειρία με πάνω από 1.000 δωμάτια απόδρασης διεθνώς, σου λένε ότι το δικό σου είναι ό,τι καλύτερο έχουν παίξει, είναι φοβερή επιβράβευση. Μου δίνει ενέργεια να φτιάξω και άλλα καινούργια δωμάτια-εμπειρίες».

Όσον αφορά το μέλλον, στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου δωματίου, το οποίο θα έχει ως πηγή έμπνευσης μία τηλεοπτική σειρά που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ θεαματικότητας. «Το καινούριο μας δωμάτιο θα είναι εμπνευσμένο από σειρές όπως το Stranger Things και παιχνίδια όπως Silent Hill και Visage. Είναι στο στάδιο των τελευταίων λεπτομερειών και ευελπιστούμε να είναι διαθέσιμο στο κοινό, μέσα με τέλη καλοκαιριού. Όλα μας τα δωμάτια προσπαθούμε να τα προσαρμόζουμε σε κάθε ομάδα στον βαθμό του εφικτού, ώστε να περνάνε όλοι καλά» συμπλήρωσε ο Β. Δαλίτσικας.

Από το 2014, όταν έκανε την εμφάνισή του το πρώτο Escape Room στην Ελλάδα, ο συγκεκριμένος τρόπος διασκέδασης έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς . Η εξέλιξή του είναι τέτοια που πλέον προσφέρει μια εμπειρία, η οποία θυμίζει περισσότερο ζωντανό παιχνίδι δράσης (live action), με θεατρικά στοιχεία, παρά την κλασσική μορφή του δωματίου απόδρασης στο οποίο πρέπει να επιλυθούν γρίφοι για να επιτευχθεί ο «στόχος» της απόδρασης. Στο Lockhill, τα παιχνίδια συνδέονται μεταξύ τους με μία κοινή ιστορία, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία όπου οι παίκτες πρέπει να λύσουν το μυστήριο μιας σκοτεινής υπόθεσης με βαθιές επιρροές από τον H.P. Lovecraft αλλά και γνωστά horror video games.

Στη Νέα Ιωνία το καλύτερο Escape Room στον κόσμο

Τα στοιχεία που έκριναν την προτίμηση των Ελλήνων και ξένων escapers έχουν να κάνουν με το υψηλό επίπεδο των σκηνικών, με τα οπτικά και ηχητικά εφέ, την αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς, το gameplay και φυσικά η ιστορία που το συνοδεύει. Εάν δεν υπάρχει μια «γοητευτική» ιστορία πίσω από την προσπάθεια απόδρασης, όλα τα άλλα είναι επουσιώδη! Ο συνδυασμός, ωστόσο, όλων αυτών των στοιχείων δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς, με τους παίκτες να γίνονται πρωταγωνιστές σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το «σενάριο»

Τι συνέβη στον καταξιωμένο καθηγητή αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Νέιθαν Τζόουνς ο οποίος εξαφανίστηκε στο Lockhill, καθώς αναζητούσε ένα σπάνιο, αρχαιολογικό εύρημα; Οι αφιλόξενοι κάτοικοι του απομονωμένου χωριού μάλλον δε θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για εσάς. Άρα θα πρέπει βασιστείτε στις δικές σας ικανότητες για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου!

Στο Lockhill υπάρχουν 4 τοποθεσίες προς εξερεύνηση. «H Έπαυλη Lockwood», «Το Μαγαζί Voodoo», «Το Σανατόριο» και «Το Παρεκκλήσι & Κατακόμβες». Η περιήγηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτική για κάποιους επισκέπτες και ακριβώς γι΄αυτό τον λόγο υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί το «επίπεδο τρόμου», ανάλογα με τις απαιτήσεις (και φυσικά τις… αντοχές) της εκάστοτε ομάδας. Μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα και σε παιδιά, αλλάζοντας αντιδιαμετρικά τη ροή του παιχνιδιού, χωρίς τρομακτικά στοιχεία και με τους ηθοποιούς να έχουν τον ρόλο βοηθητικών κατοίκων. Εάν μετά την ανάλυση αυτή υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά, με μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα (www.lockhill.gr) θα απαντηθούν!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ