Στη Νέα Ιωνία συνελήφθη ο παιδεραστής που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξη

Στη σύλληψη του προπονητή παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη στη Νέα Ιωνία που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών -με ποινή προς έκτιση τα 25 χρόνια- για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια, προχώρησε η Αστυνομία.

Ο καταδικασθείς συνελήφθη ξανά επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι το από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου είχε ζητηθεί η αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο πρώην προπονητής. Η αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου είχε κρίνει κρίνει πως το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σημειώνεται, ότι τον Απρίλιο του 2020, ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη στη Νέα Ιωνία

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (20-6-2023) στη Νέα Ιωνία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και τη συνέχιση της κράτησης του βάσει δικαστικών αποφάσεων.

Με τις αποφάσεις αυτές καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 220 ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποπλάνησης παιδιών νεότερων των 15 ετών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς όντας εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, έχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του προπονητή καλαθοσφαίρισης σε ακαδημίες και τμήματα παιδικών και εφηβικών ομάδων στην περιοχή του Ρεθύμνου, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων αγοριών, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.