Στη Νέα Ιωνία ο Στέφανος Κασσελάκης – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωεκλογές

Στη Νέα Ιωνία θα βρεθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, για να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιάσει τη διαδικασία και τα πρόσωπα που θα μετάσχουν στις προκριματικές εκλογές, που θα γίνουν την Κυριακή 14 Απριλίου για να αναδειχθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), με ώρα έναρξης 7.00 το απόγευμα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής (με τα ακριβή τους στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Τα Εκλογικά Τμήματα όλης της Ελλάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.