Στη Βουλή το θέμα του οικοπέδου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ – Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου της «ΕΡΙΟΤΕΚ» στον Περισσό και τη δημιουργία σχολείων και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Στη Βουλή το θέμα του οικοπέδου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ - Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Αφροδίτη Κτενά, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης, έχει ως εξής:

«Η έλλειψη σχολικών αιθουσών στην πόλη της Νέας Ιωνίας είναι τεράστια, τόσο στα σχολεία όλων των βαθμίδων όσο και στους παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε παιδικούς σταθμούς, καθώς πριν από 4 χρόνια έκλεισε ο παιδικός σταθμός της Αλσούπολης λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου και έκτοτε ολόκληρες γειτονιές της Καλογρέζας και Αλσούπολης έχουν μείνει χωρίς παιδικό σταθμό. Ταυτόχρονα, δεκάδες παιδιά μένουν κάθε χρόνο εκτός παιδικών σταθμών στη Νέα Ιωνία, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Επίσης, σοβαρά κτιριακά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα Νηπιαγωγεία της Νέας Ιωνίας, ειδικά μετά την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με αποτέλεσμα τα νήπια να στοιβάζονται όπως – όπως σε ακατάλληλους χώρους.

“Να αξιοποιηθεί ο χώρος της ΕΡΙΟΤΕΚ”

Η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, αφού απαριθμεί αναλυτικά τα προβλήματα της σχολικής στέγης στη Νέα Ιωνία καταλήγει: Στη Νέα Ιωνία για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε σχολικές αίθουσες για τη δημιουργία νέων σχολείων και άλλων υποδομών, όπως περιγράφονται παραπάνω, μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος των δεκάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της “ΕΡΙΟΤΕΚ” που βρίσκεται στον Περισσό, μεταξύ των οδών Σαλαμίνος, Καλλιπόλεως και Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

Από το 2004 όμως, το θέμα της απόκτησης από τον Δήμο της Ν. Ιωνίας του χώρου της πρώην “ΕΡΙΟΤΕΚ”, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έχει περάσει από 40 κύματα, μετά τις επαναλαμβανόμενες προσφυγές των ιδιοκτητών, ώστε να αποχαρακτηριστεί ως χώρος για την ανέγερση νέων σχολείων.

Την επιθετικότητα των ξένων προς τον λαό συμφερόντων, που επιμένουν για τον αποχαρακτηρισμό του συγκεκριμένου οικοπέδου, ένας από τους τελευταίους ελευθέρους χώρους στην ευρύτερη περιοχή, τροφοδοτεί το γεγονός ότι καμία δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας από τότε έως σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει επιτέλους στην απαλλοτρίωση του χώρου για την ανέγερση νέων σχολείων.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού της Ν. Ιωνίας καθημερινά μεγαλώνει, καθώς βλέπει αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται και τα προβλήματα σε σχολικές και άλλες υποδομές όπου καθημερινά φιλοξενούνται τα παιδιά του να διογκώνονται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε ο χώρος του πρώην εργοστασίου της “ΕΡΙΟΤΕΚ” στον Περισσό να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».