Στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η τραγωδία με τις πυρκαγιές στη χώρα

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση των κομμάτων σήμερα στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα.

«Στην περίπτωση του Έβρου θεσμοθετούμε το evrospass όπως έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας ενώ έως το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθεί και ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης», γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

«Είναι αδιέξοδο να προβάλλουμε τη σκοτεινιά της συγκυρίας στο μέλλον»,είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή τη στιγμή στην Εύβοια εγκαινιάζεται ένα ακμαίο δασικό χωριό, αυτή η έκταση πριν απο δύο χρόνια ήταν ολοσχερώς καμένη» σημείωσε.

Σωκράτης Φάμελλος: Αποφεύγετε το πολιτικό κόστος

H ελληνική Βουλή για ακόμα μία φορά δυστυχώς, όπως και το 2021, έρχεται μέσα σε μία εξελισσόμενη πρωτοφανή φυσική καταστροφή να συζητήσει για το θέμα των αγρο-δασικών πυρκαγιών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

Αφού εξέφρασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συλλυπητήρια για όλα τα θύματα «του φετινού τραγικού καλοκαιριού», τόνισε ότι «είναι ανήκουστο ότι φτάσαμε ξανά σε μια συζήτηση, γιατί έχουμε ανήκουστες, ανυπολόγιστες και αναντίστρεπτες ζημιές, ζωές, περιβάλλον, προστατευόμενες περιοχές, βασικές υποδομές, εμβληματικά οικοσυστήματα, όπως η Δαδιά και η Πάρνηθα, κινδύνεψαν πόλεις, πρωτεύουσες νομών, εκκενώθηκε το μεγαλύτερο περιφερειακό νοσοκομείο στη βόρεια Ελλάδα, ανατινάχθηκε αποθήκη πυρομαχικών, κινδύνευσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

«Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος και χρόνος ούτε για δικαιολογίες ούτε για συγνώμη, και δυστυχώς οι νέες εξαγγελίες δεν είναι αξιόπιστες γιατί τις έχετε κάνει 2-3 φορές», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να προσθέσει: «Τώρα, εκ των υστέρων, θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε το πολιτικό κόστος, όμως δεν μπορείτε να εγγυηθείτε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ