Στη Βουλή προς έγκριση το εργασιακό νομοσχέδιο που επαναφέρει την 6ημερη εργασία

Στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια κατατέθηκε το επίμαχο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και έχει παραλύσει τη χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο «για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την 6ήμερη εργασία, καταργεί το 40ωρο, και ποινικοποιεί την παρεμπόδιση «με οποιοδήποτε τρόπο» όλων όσοι θέλουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει αργά το βράδυ ή το αργότερο αύριο.

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, επί της Αρχής ενώ δήλωσαν πως θα ψηφίσουν ορισμένες θετικές διατάξεις.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί συνολικά επί του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια.

Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις και προτάσεις των κοινωνικών φορέων ανέφερε πως θα προχωρήσει σε προσθήκες και βελτιώσεις του νομοσχεδίου.