Στην Αντίπαρο το ζεύγος Ομπάμα – Τους φιλοξενούν ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον

Κάτω από άκρα μυστικότητα και με τη συνοδεία τουλάχιστον 30 Αμερικανών πρακτόρων, το ζεύγος Ομπάμα, ο πρώην πλανητάρχης Μπαράκ και η σύζυγος του Μισέλ, πέρασαν με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο στην Αντίπαρο, στις 3 το μεσημέρι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους τουρίστες. Οι μοναδικοί που γνώριζαν ποια ήταν τα VIP πρόσωπα που βρίσκονταν στο φέρι ήταν ο καπετάνιος και οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν.

Το ζεύγος Ομπάμα αφίχθη στην Πάρο με ιδιωτική πτήση και θα φιλοξενηθεί στη βίλα του Τομ Χάνκς και της συζύγου του, Ρίτα Γουίλσον με τους οποίους συνταξίδευαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ζευγάρια Ομπάμα και Χανκς, επισκέφτηκαν χθες το βράδυ εστιατόριο στη Νάουσα το οποίο ειδικεύεται στην εκλεκτή ψαροφαγία. Οι VIP πελάτες κάθισαν σε απομακρυσμένο τραπέζι του καταστήματος και οι υπάλληλοι που τους σέρβιραν υποχρεώθηκαν από τους άνδρες της ασφάλειας του πρώην πλανητάρχη να αφήσουν σε ένα κουτί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα «έξυπνα» ρολόγια.

Ο ιδιοκτήτης της gourmet ψαροταβέρνας ισχυρίζεται ότι υπέγραψε δήλωση εμπιστευτικότητας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαρρεύσουν φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία σχετικά με την επίσκεψη των ζεύγων Χάνκς και Ομπάμπα στο μαγαζί του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είχαν γίνει τρεις κρατήσεις σε αντίστοιχες ταβέρνες, για λόγους ασφάλειας. Η άφιξη των υψηλών προσώπων στο κατάστημα της επιλογής τους έγινε τη τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα χθες οι τέσσερις τους πήγαν μίνι κρουαζιέρα με ιδιωτικό σκάφος και κολύμπησαν σε απομονωμένες παραλίες της Αντιπάρου.

Ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, σε δήλωση του στο protothema.gr σχετικά με το ινκόγκνιτο ταξίδι των Ομπάμα στο νησί, ανέφερε τα εξής: «Η επίσκεψη του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα είναι χαρά και τιμή για όλους μας στην Πάρο. Έναν προορισμό ασφαλή και ιδανικό για να χτίσουν αξέχαστες αναμνήσεις όλοι, από τον πιο χαμηλού προφίλ τουρίστα, μέχρι τους πιο διάσημους επισκέπτες, όπως ο Τομ Χανκς και ο Μπάρακ Ομπάμα. Σίγουρα ο πρώην πλανητάρχης θα ξεκουραστεί, θα αγαπήσει το ευλογημένο νησί μας».