Στα 93 του ξαναπαντρεύτηκε ο Ίρβιν Γιάλομ – Το μήνυμα της συζύγου του

Ο διάσημος ψυχίατρος Ίρβιν Γιάλομ παντρεύτηκε λίγο πριν κλείσει τα 93 του χρόνια.

Ο Αμερικανός ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ είναι γνωστός για την διδασκαλία του σχετικά με την ομαδική ψυχοθεραπεία και την ανάπτυξη του μοντέλου της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Ο ίδιος μοιράστηκε την αγάπη του για τη λογοτεχνία με τη σύζυγό του, Μέριλιν, συγγραφέας πολλών βιβλίων και η ίδια. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι για 75 ολόκληρα χρόνια, εμπνέοντας πάντα ο ένας τον άλλον, μέχρι που η Μέριλιν πέθανε το 2019.

Αλλά λίγο αργότερα, ο Γιάλομ συνάντησε μια νέα γυναίκα, που τον έκανε και πάλι να χαμογελά την 75χρονη Γερμανίδα θεραπεύτρια Σακίνο Ματίλντε Στένμπεργκ.

Η Σακίνο είναι ψυχοθεραπεύτρια με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους τομείς της θεραπείας, της συμβουλευτικής και της διδασκαλίας. Οι δύο τους έγραψαν μαζί ένα βιβλίο για τα παιδικά τους τραύματα. Είναι ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ της κόρης ενός Ναζί και του γιου Εβραίων προσφύγων.

Η ίδια ανακοίνωσε τον γάμο τους στο Instagram με ένα μακροσκελές μήνυμα ενώ μοιράστηκε και μια φωτογραφία τους: «Στις 11 Ιανουαρίου 2024 παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Ίρβιν Γιάλομ. Η ιστορία της αγάπης μας εξελίχθηκε σε μια περίοδο τριών και πλέον ετών. Γράφουμε μαζί ένα βιβλίο και σιγά σιγά γίναμε φίλοι και η αγάπη μας ο ένας για τον άλλον μεγάλωνε σταθερά σε αυτόν τον πολύ βαθύ και θρεπτικό δεσμό.

Δίσταζα για πολύ καιρό να ανακοινώσω τη σύνδεσή μας, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε έμπνευση για πολλούς, να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την αγάπη, όσο χρονών κι αν είσαι. Ο Ίρβ είναι 92 ετών, εγώ 75. Ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος θα μας δοθεί, θα αγαπώ κάθε στιγμή του. Η αγάπη είναι το μόνο εφόδιο για να ζεις».