Στατικό ποδήλατο: To come back που έγινε μόδα

Το στατικό ποδήλατο ...βγήκε από τη ναφθαλίνη. Ο κατ’ οίκον περιορισμός δημιούργησε νέες τάσεις και στο χώρο της γυμναστικής. Πέρα από τις outdoor δραστηριότητες οι λάτρεις του γυμναστηρίου, αναπολούσαν τα όργανα γυμναστικής, που τους κρατούσαν fit. Κι έτσι, ως εύκολη και οικονομική λύση επανήλθε η …μόδα του στατικού ποδηλάτου.

Όσοι τα είχαν ήδη παραγκωνισμένα σε κάποια γωνιά της κρεβατοκάμαρας, μάζεψαν τα ρούχα που είχαν κρεμάσει πάνω τους κι άρχισαν να τα χρησιμοποιούν πάλι. Κι όσοι δεν τα είχαν, τα θεώρησαν την καλύτερη επένδυση την περίοδο της καραντίνας, για αποτελεσματική γυμναστική στο σπίτι. Και εν τέλει, το στατικό ποδήλατο είναι μία από τις …κληρονομιές της καραντίνας που ήρθε για να μείνει.

Στατικό ποδήλατο και καθημερινότητα

Κι αυτό συμβαίνει γιατί με το στατικό ποδήλατο βάζεις εύκολα την άθληση στην καθημερινότητα σου και τη συνδυάζεις με δραστηριότητες που -υπό άλλες συνθήκες- θα συνωμοτούσαν σε βάρος της σιλουέτας σου.  Το στατικό ποδήλατο τοποθετείται εύκολα απέναντι από την τηλεόραση κι έτσι ο χρόνος που διαρκεί η αγαπημένη σου σειρά ή μία ταινία, μπορεί παράλληλα να λειτουργεί κι ως χρόνος εκγύμνασης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η φόρμα και τα sneakers σου, μία πετσέτα κι ένα μπουκαλάκι νερό, γιατί σίγουρα θα διψάσεις. Το στατικό ποδήλατο δείχνει γρήγορα τα οφέλη του στο σώμα σου, ενώ αν το χρησιμοποιείς 3 μόλις φορές την εβδομάδα για 20 έστω λεπτά βλέπεις αμέσως διαφορά στο σώμα σου. Επιπλέον, η προσήλωση στην αγαπημένη σου σειρά ή την  μουσική που σε απογειώνει, βοηθά να κάνεις αυτοματοποιημένες κινήσεις χωρίς καν να συνειδητοποιείς για πότε περνά ο χρόνος της άσκησης.

One Reply to “Στατικό ποδήλατο: To come back που έγινε μόδα”

Comments are closed.