e-neaionia

Σταματήστε τον πόλεμο: Δύο φωτογραφίες από προαύλια σχολείων με ηχηρό μήνυμα

Μικρά παιδιά, μεγάλο μάθημα! Στο προάυλιο του 2ου Γενικού Λυκείου Μεταμόρφωσης οι μαθητές σχεδίασαν το δικό τους μήνυμα στους ισχυρούς της γης και σε όσους διασαλεύουν τις ισορροπίες και την διεθνή Ειρήνη.

Σταματήστε τον πόλεμο” είναι το μήνυμα των παιδιών. Σαφές και ξεκάθαρο, όσο και ο μοναδικός τρόπος που τα παιδιά ξέρουν να σταθμίζουν οφέλη και ζημιές.

Το σήμα της Ειρήνης σε προαύλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι σχολικές τσάντες με τα εφόδια της γνώσης, που επιτρέπει μόνο ο καιρός της Ειρήνης, μπήκαν στη σειρά και σχημάτισαν το μήνυμα των παιδιών του 2ου Γυμνασίου της Νέας Φιλαδέλφειας. Πέρα και πάνω από γεωπολιτικά συμφέροντα και ζώνες επιρροών, τα παιδιά δείχνουν πως το μόνο πραγματικά πολύτιμο κεκτημένο για τις ζωές όλων είναι η Ειρήνη.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από εκπαιδευτικούς και παιδιά στα δημοτικά σχολεία

Το γεγονός ανέδειξε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης που αναφέρει: Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι μαθητές μας από διάφορα σχολεία εκφράζουν την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, έχοντας στο πλευρό τους τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων.

Εικόνες από τα μηνύματα των μαθητών στα σχολεία

Μέσα από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στις τάξεις οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας «Γ. Σεφέρης», οι μαθητές στέλνουν αντιπολεμικά μηνύματα. Με ζωγραφιές και κατασκευές βροντοφωνάζουν «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών».

Εκφράζουν την αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς της περιοχής που κινδυνεύει η ζωή τους, που οδηγούνται στον ξεριζωμό και σε όλους τους μικρούς μαθητές που δεν βρίσκονται στα σχολεία τους”.