Σοκ στη Νέα Ιωνία – Τους κράτησαν όμηρους στο ίδιο τους το σπίτι και τους λήστεψαν

Μια τριμελής οικογένεια στη Νέα Ιωνία, κρατήθηκε για δυόμιση ώρες ως όμηρος στα χέρια ληστών, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, για να ομολογήσει που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματά της. 

Η ληστεία έγινε στις 4:05 σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Αντωνίου Σαπουντζάκη στη Νέα Ιωνία. Ο 78χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η γυναίκα του και η κόρη τους κοιμόνταν στο σπίτι τους.

Πέντε άγνωστοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπήκαν σε διπλανή πολυκατοικία και πήδηξαν από εκεί στο σπίτι της οικογένειας στη Νέα Ιωνία.

Οι ληστές, διέρρηξαν μια πόρτα, μπήκαν μέσα και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 78χρονο, την γυναίκα και την κόρη του . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ληστές εισέβαλαν φορώντας κουκούλες και κρατώντας στα χέρια τους όπλα.

Κατά τα λεγόμενα του 75χρονου ενοίκου στους αστυνομικούς, οι ληστές απείλησαν εκτός από τον ίδιο, τη σύζυγο του και την 20χρονη κόρη τους, λέγοντάς τους ότι θα τους σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν όσα χρήματα είχαν.

Ο 75χρονος τους έδωσε αρχικά κοσμήματα και περίπου 7 χιλιάδες ευρώ. Αμέσως μετά, κρατώντας ομήρους και απειλώντας διαρκώς με τα όπλα τις δύο γυναίκες, οι ληστές οδήγησαν τον άντρα στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται η εταιρεία του, εμπορίας ανταλλακτικών και αφού πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό εξαφανίστηκαν.

Ο εφιάλτης για την οικογένεια κράτησε πάνω από δύο ώρες με τους ληστές να βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους.

Αφού έφυγαν οι ληστές, τα θύματα ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ξεκινήσαν τις αναζητήσεις, όμως οι αδίστακτοι ληστές είχαν εξαφανιστεί.

Ταραγμένοι και σοκαρισμένοι – το ζευγάρι και η κόρη τους – περιέγραψαν όλα όσα έγιναν και αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στο διαμέρισμα για να ερευνήσουν την υπόθεση.