Σοκαριστική αποκάλυψη: Ο Πούτιν και η Λεπέν σχεδιάζουν να ανατρέψουν το Μακρόν

Την ανατροπή της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία επιδιώκει το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν με τη συνδρομή της Μόσχας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η «Washington Post».

Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post», η Ρωσία διεξάγει μια επιχείρηση ανατροπής της πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία, στην οποία σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Η εφημερίδα επικαλείται «έγγραφα του Κρεμλίνου, που απέκτησε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας» και τα οποία εμπλέκουν το περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μέθοδοι του οποίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνδυάζουν την επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσης -που καθοδηγούνται από «φάρμες με τρολ»- και την υποστήριξη κομμάτων της άκρας δεξιάς.

«Wαshington Post»: Ευρύτερος στόχος να αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη
Σύμφωνα με την «Washington Post», ο απώτερος στόχος του σχεδίου του Πούτιν και της Λεπέν είναι να αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη.

«Όλες οι κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης θα αλλάξουν» ισχυρίζεται ο Ζαν-Λικ Σαφοζέ, πρώην ευρωβουλευτής συνδεόμενος με το RN, τον οποίο επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Η «Washington Post», σε έρευνά της που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, αναφέρει επίσης πως ο Σαφοζέ «εκμισθώνει έναν όροφο της κατοικίας του» στο Στρασβούργο στον δεύτερο στην ιεραρχία της πρεσβείας της Ρωσίας στη Γαλλία, ο οποίος ήταν στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέχρι τον αποκλεισμό της Ρωσίας απ’ αυτό, τον Μάρτιο του 2022.