Σε σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής – Η ανακοίνωση

Στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά την έγκριση που πήρε από την πλειοψηφία η σχετική πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εργαλείο το οποίο  ήδη έχουν στη διάθεση τους, εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας , όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλοι και το οποίο αποκτά πλέον και η Αγία Παρασκευή, με αρκετά χρόνια καθυστέρηση”, όπως τονίζει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι:

“Μέσω της σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού μειώνονται δραστικά οι χρόνοι απορρόφησης σημαντικών, για την ανάπτυξη της πόλης, ευρωπαϊκών πόρων, ενώ ο  Δήμος θα λειτουργεί πιο  ευέλικτα σε ότι αφορά την επίλυση ζητημάτων για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αναπτυξιακής της δυναμικής”.

Ειδικότερα, αναφέρει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στην ανακοίνωσή του ότι, ο Οργανισμός θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου και μέσα από την τεχνογνωσία που θα διαθέτει, θα είναι σε θέση να παρέχει τεχνική υποστήριξη στις διευθύνσεις του Δήμου, τόσο σε μελετητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα είναι εφικτή η στήριξη της γνώσης, της καινοτομίας και των νέων μορφών επιχειρηματικότητας.

«Μέσω του αναπτυξιακού μας οργανισμού θα μπορούμε, να απορροφούμε χρηματοδοτικά  ευρωπαϊκά προγράμματα με ταχύτερες διαδικασίες, να ωριμάζουμε μελέτες έργων υποδομής αλλά και να υλοποιούμε πιο ευέλικτα δράσεις  κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης» και πρόσθεσε:

« Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να χάνουμε χρηματοδοτήσεις όπως γινόταν στο παρελθόν και να αρχίσουμε να αντλούμε έσοδα για το Δήμο μας. Βασικός μας προσανατολισμός είναι να πάμε την πόλη μας ψηλά, να την εκσυγχρονίσουμε, να την κάνουμε πιο λειτουργική και πιο φιλική για τους πολίτες της. Όπως γίνεται αντίστοιχα σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις της Ευρώπης» επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: